'Directeur blokkeert huwelijk Joran'

De directeur van de gevangenis waar Joran van der Sloot vastzit, wordt omgekocht om het voorgenomen huwelijk van de Nederlander te verhinderen. Dat stelt zijn advocaat Máximo Altez. Maandag dient hij een aanklacht in tegen de directeur wegens machtsmisbruik.

De raadsman laat weten dat 'derden' achter de omkoping zitten. Wie zij zijn, weet hij niet. Van der Sloot wil trouwen met zijn vriendin Leidy Figueroa, die zegt zwanger van hem te zijn. De twee willen graag in het huwelijksbootje stappen voor Figueroa in september is uitgerekend. Ze krijgt volgens Altez een zoon.

Van der Sloot werd begin 2012 veroordeeld tot een celstraf van 28 jaar voor de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores. Altez denkt echter dat hij kans maakt op vervroegde vrijlating wegens goed gedrag. Volgens de Peruaanse wet mag een gedetineerde dit aanvragen na het uitzitten van een derde van zijn straf.

Altez laat weten dat Van der Sloot sinds anderhalve maand vanuit de Piedras Gordas-gevangenis in Lima Internationale Handel studeert aan een lokale universiteit. Volgens de raadsman kan hij zich zo voorbereiden op zijn toekomst. Het gedrag van zijn cliënt in de gevangenis is volgens Altez voorbeeldig.

De VS wil de Nederlander na het uitzitten van zijn straf in Peru vervolgen voor omkoping. Hij had de moeder van Natalee Holloway beloofd informatie te verstrekken over de verdwijning van haar dochter in 2005, in ruil voor 250 duizend dollar. Dit liet hij echter na. Van der Sloot is nog altijd hoofdverdachte in de zaak.