Klinsmann hoopt op Duitse wereldtitel

Jürgen Klinsmann staat komende zomer met de Verenigde Staten op het WK tegenover Duitsland. Toch hoopt hij dat zijn vaderland het toernooi uiteindelijk wint. "Natuurlijk willen we winnen tegen Duitsland", zei de bondscoach van de VS tegen AFP.

"We spelen tegen hen in onze laatste groepswedstrijd en dan zullen ze waarschijnlijk al gekwalificeerd zijn voor de volgende ronde. We hopen alvast dat Duitsland het WK zal winnen."

Klinsmann was zelf bondscoach van Duitsland voordat zijn toenmalige assistent Joachim Löw het stokje in 2006 overnam. Berti Vogts, adviseur van Klinsmann in Amerika, was degene die Duitsland voor het laatst naar een toernooizege leidde (EK 1996).

Beide oud-bondscoaches vinden dat Löw in Brazilië de wereldtitel kan pakken. "De generatie van Berti won het WK in 1974 en wij deden hen dat na in 1990. Ik denk dat de huidige generatie daar ook toe in staat moet zijn", aldus Klinsmann.

Ook de 67-jarige Vogts denkt dat Duitsland zeker kanshebber is. "Zowel op technisch als op tactisch vlak staat deze ploeg verder dan alle andere generaties." De oosterburen spelen in groep G ook tegen Portugal en Ghana.