Australië bevestigt mogelijk signaal MH370

De Australische overheid, die de zoektocht naar het vermiste Maleisische vliegtuig leidt, heeft zondag bevestigd dat een derde signaal is opgevangen dat mogelijk uit de black box van het toestel komt. Op zaterdag pikten een Chinees en een Australisch vaartuig al twee signalen op.

Het is nog onduidelijk of de signalen daadwerkelijk van vlucht MH370 komen, maar het geluid dat is opgevangen komt overeen met de frequenties van de zwarte doos, zo laat fabrikant Honeywell Aerospace weten. Er zijn volgens reddingsexpert William Waldock geen natuurlijke bronnen van dergelijke geluiden in de oceaan. Het zou wel een onderzeeër kunnen zijn.

Angus Houston, het hoofd van het Australische zoekteam, zegt eveneens dat het signaal in het zuiden van de Indische Oceaan van het verdwenen vliegtuig kan zijn. Hij voegde er wel aan toe dat er nog geen concrete aanwijzingen zijn dat dat ook daadwerkelijk zo is.

"Dit is een belangrijke en bemoedigende aanwijzing, maar ik waarschuw iedereen hier voorzichtig mee om te gaan", aldus Houston.

Het signaal werd waargenomen op ongeveer 25 graden zuiderbreedte en 101 graden oosterlengte. Een speciale detector aan boord van het schip, de Haixun 01, ontdekte een signaal van 37,5 KHz.