[JL] Willem II wint topper Jupiler League van Dordrecht

Willem II heeft vrijdag uitstekende zaken gedaan in de strijd om de titel in de Jupiler League. De Tilburgers wonnen de topper tegen koploper Dordrecht met 3-1 en verkleinden daardoor het gat tot één punt. Bovendien heeft Willem II nog een inhaalduel tegoed. Ruud Boymans was met twee treffers de grote man. Tussendoor scoorde ook Bruno Andrade. In blessuretijd redde Paul Gladon de Dordrechtse eer.

Willem II boekte vorige week een monsterzege op Jong Ajax (7-1) en begon tegen Dordrecht ook furieus. Al na twee minuten werkte Boymans uit de kluts zijn 23e seizoenstreffer binnen. Een halfuur later verdubbelde Andrade de score. De Braziliaan is de laatste weken goed op dreef. Tegen Ajax was hij driemaal doeltreffend.

In de tweede helft kreeg Boymans wederom de aandacht op zich gericht. Hij bezorgde met een schitterend afstandsschot Dordrecht de genadeklap. De 3-1 van Gladon was slechts nog voor de statistieken.

Excelsior baarde opzien met een monsterzege bij Telstar. Na een 5-0 ruststand werd het uiteindelijk 8-0. Lars Veldwijk vond driemaal het net, terwijl Kevin Vermeulen voor twee goals tekende. De overigen goals kwamen van Adil Auassar, Rick Kruys en Lars Hutten. Excelsior bleef door de driepunter in het kielzog van nummer drie VVV-Venlo, dat met 2-1 won van FC Emmen.

Overige uitslagen Jupiler League vrijdag:
FC Oss - Almere City FC 0-3
Helmond Sport - FC Volendam 0-1