Demonstratie tegen juwelierspaar Deurne

Ongeveer 20 mensen hebben zondagavond gedemonstreerd in Deurne. Ze richtten hun pijlen op het juweliersechtpaar uit die plaats, dat vrijdag twee overvallers zou hebben doodgeschoten. De demonstratie verliep rustig en er is niemand opgepakt, aldus een politiewoordvoerster.

De betogers hadden spandoeken bij zich met teksten als "Nederlands rechtssysteem faalt" en "Marina is geen held", over de juweliersvrouw. "Omstanders reageren op de demonstranten. We zijn alert, we houden het in de gaten en willen voorkomen dat er nog meer mensen op af komen. Daar is niemand bij gebaat", zei een politiewoordvoerster.

Tot woede van de demonstranten heeft justitie het echtpaar vrijgelaten. Het lijkt er namelijk op dat zij uit noodweer hebben gehandeld, zei de hoofdofficier van justitie zaterdag. Het is echter nog niet helemaal duidelijk wat er vrijdagavond precies is gebeurd.

Zaterdagavond was er een demonstratie in Eindhoven. Een van de twee dode overvallers was een 20-jarige man uit die stad. De identiteit van de tweede overvaller staat nog niet vast.

Demonstratie tegen juwelierspaar Deurne
Demonstratie tegen juwelierspaar Deurne (Foto: ANP)