[Bundesliga] Gladbach vergroot zorgen Van der Vaarts HSV

Borussia Mönchengladbach heeft Hamburger SV zondag nog iets dieper in de degradatiezorgen gedrukt. Gladbach won in eigen huis met 3-1. Aanvoerder Rafael van der Vaart, die het hele duel meespeelde, zag Jacques Zoua de score openen voor HSV, maar de thuisploeg herstelde nog voor rust het evenwicht.

Na hands van Michael Mancienne mocht Filip Daems aanleggen vanaf de strafschopstip. Zijn inzet werd gekeerd door Marc-André ter Stegen, maar in de rebound was het alsnog raak. In de tweede helft besliste Gladbach het duel in een tijdsbestek van drie minuten. Raffael en Álvaro Domínguez scoorden.

HSV staat voorlaatste in de Bundesliga. De laatste twee degraderen rechtstreeks. Gladbach is de nummer zes. Gladbach versterkte zich zondag met vleugelspeler André Hahn. De 23-jarige Duitser komt komende zomer over van FC Augsburg.