Twintig jaar en tbs geëist voor brandmoord Cuijk

De 24-jarige man die vorig jaar brand stichtte in een woning in Cuijk gaat als het aan justitie ligt twintig jaar de cel in voor drievoudige moord. Ook moet hij tbs met dwangverpleging opgelegd krijgen, vindt het Openbaar Ministerie. Bij de brand kwamen de 46-jarige bewoonster en haar dochters van 17 en 14 jaar om het leven.

Dennie J., die verstandelijk beperkt is, was een vriend van de jongste dochter. Hij zou de relatie met haar hebben geromantiseerd en geïdealiseerd, maar de relatie was in werkelijkheid niet wat hij er in zijn hoofd van had gemaakt. Toen de twee ruzie kregen knapte er volgens justitie iets in hem en stak J. 's nachts haar huis in brand. De man werd de volgende dag opgepakt nadat hij uren in een zendmast in de buurt van het huis had doorgebracht.

Volgens deskundigen is de man verminderd toerekeningsvatbaar en is er een groot gevaar voor herhaling. J. heeft een ernstige ontwikkelingsstoornis en kan daardoor de gevolgen van zijn handelen moeilijk overzien, aldus justitie. Het Openbaar Ministerie vindt een lange gevangenisstraf met behandeling daarom passend.

De officier van justitie stelt dat de impact van de daad van de man erg groot is. Niet alleen kwamen er drie mensen om, maar verwoestte J. ook het leven van vele andere betrokkenen.

De rechtbank in Den Bosch doet naar verwachting over twee weken uitspraak.