Ook PVV Groningen heeft ruggengraat

De drie leden van de Statenfractie van de PVV in Groningen blijven vierkant achter Geert Wilders staan. Dat hebben zij zaterdag laten weten in een gezamenlijke boodschap via Twitter. "PVV was, is en zal PVV blijven! PVV Groningen blijft Geert Wilders steunen", zo meldden fractievoorzitter Ton van Kesteren en de Statenleden Dennis Ram en Matthijs Jansen.

De PVV in Drenthe (4 zetels) heeft nog geen standpunt bepaald. De fractie komt dinsdag bijeen om zich te beraden over de uitspraken van Wilders. Twee van de drie Friese Statenleden hebben zaterdag besloten om de PVV de rug toe te keren. Zij weigeren, net als veel media, politici en anderen, de nuance die Wilders meerdere malen gaf te accepteren en overstemmen die vooral met Godwins als zeer misplaatste Hitlervergelijkingen en andere uitingen die jaren geleden al uiteindelijk aan Pim Fortuyn het leven kostte.

De hetze ontstond toen mensen merkten dat Wilders zijn woorden niet eerst op een weegschaal legde en uitging van het verstand van de mensen zelf. Hij vroeg of mensen meer of minder Marokkanen wilde. Eerder, en later, nuanceerde hij de uitspraak al. Hij doelt op minder instroom van Marokkaanse en andere immigranten uit niet-Westerse culturen, het stimuleren van vrijwillige remigratie en het terugsturen van criminele Marokkanen met een dubbel paspoort.

Veel mensen bleken de nuance compleet naast zich neer te leggen en Wilders vogelvrij te verklaren. Inmiddels wordt hij harder gedemoniseerd dan Fortuyn en de vraag is hoe hard links deze keer huilt als het te laat is.

Wilders nuanceerde vandaag wederom zijn uitspraken, maar de media, politiek en een groot deel van de bevolking heeft al voor hem besloten wat hij zou bedoelen. Raadsleden en Kamerleden stapten uit de PVV uit angst om ook geschoffeerd te worden.

De PvdA zette zich compleet voor lul door te verklaren nooit meer in te stemmen met een door de PVV ingediende motie, ongeacht de inhoud daarvan. Hiermee ondermijnt zij de democratie in Nederland.

Dit item is gepost door Danny. Sorry aan mijn collega's dat het er niet boven stond. Vergeten te selecteren en wijzigen kan niet meer.