Slechtste slogan: 'Koen moet je doen'

Politici verzinnen soms tenenkrommende slogans om stemmen te trekken. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 komt de slechtste slogan van CDA'er Koen Hawinkels uit Maasgouw. De slogan "Koen moet je doen" kwam op de website slechteslogans.nl als allerslechtste uit de bus.

In een week tijd brachten 298 bezoekers van de site hun stem uit. Met bijna een kwart van de stemmen wint de slogen van Hawinkels het van andere pareltjes als "Stem op een goede Peer. Daar plukt Uden de vruchten van!" van VVD'er René Peerenboom uit Uden of "Wij willen meer kunstgras voor onze hockeyers – Stem VVD! Omdat het beter moet!" van de VVD in Nunspeet.

Hawinkels wordt door de makers van de site voor zijn 'prestatie' beloond met het Rode Potlood. Hij reageert sprotief op zijn 'eerste verkiezingswinst'. Op twitter schrijft de politicus: "Geweldig! De eerste verkiezingsoverwinning is binnen, nu op naar 19 maart! Alle kiezers hartelijk bedankt!"

Opmerkelijk is dat maar liefst de helft van de slechte slogans in de top tien uit de koker van de VVD komt. Het CDA volgt met twee slogans. De volledige top tien vind je op deze pagina.