Zeeuwse inbrekersbende opgepakt

De Zeeuwse politie denkt tientallen inbraken en diefstallen te hebben opgelost met de aanhouding van zeven mannen. Ze sloegen, waarschijnlijk in wisselende samenstelling, vooral toe bij woningen in Middelburg, laat de politie woensdag weten.

Een van de hoofdverdachten, een 18-jarige Middelburger, werd begin januari op heterdaad betrapt bij een inbraak in de wijk Dauwendaele. In zijn huis werden spullen gevonden die bij andere woninginbraken waren buitgemaakt, zoals sieraden, mobiele telefoons en computers.

De overige zes verdachten werden vervolgens tussen 18 februari en 4 maart aangehouden. Vijf van hen komen uit Middelburg en een uit Vlissingen. De jongste verdachte is 17 en de oudste 35. De politie noemt het 'opvallend' dat de inbraken in de wijk Dauwendaele na de aanhoudingen zijn gestopt.

Politie en justitie denken de betrokkenheid van de verdachten bij in ieder geval 24 zaken te kunnen bewijzen, waarvan twintig woninginbraken. De politie vermoedt echter dat de bende verantwoordelijk is voor meer inbraken in woningen en winkels. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan. Meer aanhoudingen worden ook niet uitgesloten.