[WK] Broersen houdt leiding, Hodde naar halve finale

Op het WK indoor in Sopot heeft Nadine Broersen ook na het vierde onderdeel de touwtjes op de vijfkamp stevig in handen. Bij het verspringen liet ze een indrukwekkende prestatie zien, waarmee ze onverwacht punten won op haar naaste concurrenten.

Broersen kwam tot een sprong van 6,17 meter, slechts drie centimeter onder haar persoonlijk record. De Poolse Karolina Tyminska kwam niet verder dan 6,07 meter, terwijl ook de Canadese Brian Theisen-Eaton niet aan de verwachtingen kon voldoen. Na twee foutpogingen sprong ze in haar laatste poging naar 6,13 meter, waar ze juist hoopte een flinke slag te kunnen slaan ten opzichte van Broersen. Om 20:10 volgt de afsluitende 800 meter.

Rosina Hodde heeft zich op de 60 meter horden weten te plaatsen voor de halve finales. De 31-jarige Hodde, debutante op een groot titeltoernooi, liep met 8,07 seconden een persoonlijk record. Daarmee werd ze vierde in haar serie, die werd gewonnen door topfavoriete Sally Pearson, maar ze hoorde wel bij de vier tijdsnelsten die mee mochten naar de halve finales.