Skiërs Jansrud en Streitberger delen winst

Skiërs Kjetil Jansrud en Georg Streitberger hebben de eerste afdaling in de World Cup na de Olympische Spelen gewonnen. In het Noorse Kvitfjell, op de olympische piste van 1994, waren de Noor Jansrud en de Oostenrijker Streitberger exact even snel. Voor Streitberger was het de eerste World Cup-zege in ruim drie jaar.

Vanwege de warme omstandigheden werd de start verschoven naar halverwege de piste, waardoor er een korte afdaling overbleef. Streitberger was de eerste die onder de zware omstandigheden naar beneden mocht, en hij wist direct een zeer scherpe tijd neer te zetten. Alleen de Amerikaan Travis Ganong kon in eerste instantie in de buurt blijven, hij werd uiteindelijk derde op 0,12 seconden. 

Jansrud startte als vijftiende, en leek op weg de tijd van Streitberger te verbeteren. De olympisch kampioen op de super-G moest onderin echter wat tijd inleveren en kwam in exact dezelfde tijd als de Oostenrijker over de streep. De Noor Aksel Lund Svindal werd vijfde, waardoor hij zijn leiding in de World Cup op de afdaling uit wist te breiden. In de stand om de algemene World Cup moet hij de Oostenrijker Marcel Hirscher nog altijd voor laten. Matthias Mayer, de olympisch kampioen op de afdaling, haalde de finish in Kvitfjell niet.