Goederentrein 'lekte' restje olie

De lekkage bij het station van Oss blijkt mee te vallen. Een ketelwagon was niet helemaal goed schoongemaakt en daardoor druppelde er nog een restje stookolie. Uit voorzorg werd er alarm geslagen en mochten er geen treinen rijden bij Oss, maar dat is niet langer nodig. Het treinverkeer komt snel weer op gang. Dat heeft een politiewoordvoerder vrijdagavond gezegd.

De ketelwagon had stookolie naar een bedrijf in Oss gebracht. Na het leegpompen reed de goederentrein naar een rangeerspoor bij het station van Oss. "Daar zou een andere machinist de trein overnemen. Die controleerde de wagons voor vertrek en zag dat er iets lekte uit een afsluiter. Omdat niet bekend was om welke stof het ging, heeft hij alarm geslagen", aldus de woordvoerder.

De brandweer constateerde dat er wat stookolie was vrijgekomen. Waarschijnlijk is de wagon bij het Osse bedrijf niet genoeg schoongemaakt. "Er kwam een restje uit een verder zo goed als lege wagon", verklaarde de politie.

De NS raadde reizigers tussen Arnhem en Den Bosch aan om via Utrecht Centraal om te reizen. Ze zouden dan wel een uur langer onderweg zijn dan gebruikelijk.

'Lek' goederentrein blijkt restje stookolie
Goederentrein 'lekte' restje olie (Foto: ANP)