'Feyenoordfans bij duel in ArenA'

Het is zeker een Feyenoord-supporter met een stadionverbod gelukt woensdagavond de Amsterdam ArenA in te komen om het treffen van Ajax en de Rotterdamse club in de kwartfinale van de KNVB-beker met eigen ogen te aanschouwen. Ook een andere Feyenoordfan zou gewoon binnen zijn gekomen. Dat meldt de NOS. Een woordvoerder van Ajax kan berichten over Feyenoordfans die in de ArenA zijn niet bevestigen.

Supportersverenigingen van Feyenoord en Ajax zouden stellen dat zo'n vierhonderd aanhangers van de Rotterdamse club een kaartje voor het duel in de Arena op de kop hebben weten te tikken. Minstens twintig Rotterdammers zouden echter niet langs de kaartcontrole zijn gekomen.

In de afgelopen dagen deden geruchten de ronde dat Feyenoordsupporters toch naar de ArenA wilden komen ondanks dat de wedstrijd al jaren zonder fans van de bezoekende club wordt gespeeld. De Rotterdammers zouden via internet simpel aan kaartjes kunnen komen. De gemeente Rotterdam en Feyenoord riepen vervolgens fans op om niet naar Amsterdam te gaan.

Een politiewoordvoerder meldde rond 23.00 uur dat het rustig is in de hoofdstad. Er zijn nog geen arrestaties verricht rondom de wedstrijd in Amsterdam.