[HWL] Engeland pakt brons na zege op Australië

De hockeyheren gaan om 15.30 uur Nederlandse tijd proberen om de eerste toernooiwinst sinds 2007 binnen te slepen. In de finale van de Hockey World League (HWL) is Nieuw-Zeeland de tegenstander. De wedstrijden voor de plekken 7/8, 5/6 en 3/4 zijn al gespeeld. Engeland pakte verrassend brons na de zege op Australië.

Plek 7-8: Argentinië - Duitsland 1-2 (1-1)
De Duitsers namen het toernooi niet al te serieus, maar dat ze uiteindelijk zouden strijden om de zevende plaats had niemand verwacht. Gelukkig voor de Duitsers werd het niet nog erger. Argentinië weerde zich kranig, kwam zelfs op voorsprong via Facundo Callioni maar Benjamin Wess trok de stand al snel gelijk. Tien minuten voor tijd besliste Tobias Matania het treffen in Duits voordeel. De Argentijnen houden dus niets over aan hun uitstekende start. De eerste twee duels met Nederland en België verbaasde Argentinië vriend en vijand door ruim te winnen: 5-2 en 3-2. Daarna werd echter alleen nog maar verloren, van Australië, Nieuw-Zeeland en nu dus van Duitsland.

Plek 5-6: België - India 2-1 (0-0)
De Belgen hadden tot aan het treffen met India nog geen duel gewonnen op de HWL. Van Argentinië, Australië en Engeland werd verloren, tegen Nederland en nogmaals Argentinië knokte de ploeg van bondscoach Marc Lammers zich naar een gelijkspel. Het tweede duel met de Argentijnen werd na shoot-outs alsnog over de streep getrokken. Ook tegen India leek het mis te gaan. In een kansarm duel namen de Indiërs tien minuten voor tijd een voorsprong, maar late treffers van Florent van Aubel en en Tom Boon brachten de Belgen de eerste zege van het toernooi: 2-1.

Plek 3-4: Engeland - Australië 2-1 (1-1)
De Engelsen verrasten vriend en vijand door hun eerste vier wedstrijden, inclusief de kwartfinale tegen België, te winnen. In de halve finale werd de ploeg van Barry Middleton en Ashley Jackson echter verrassend gestuit door Nieuw-Zeeland. De strijd tegen die andere ploeg van down under werd wel gewonnen. Australië, dat vrijdag in de andere halve finale ten onder ging tegen Nederland, werd met 2-1 verslagen. Tom Carson opende de score voor de Britten, maar zag Glenn Turner al snel gelijk maken. Ruim tien minuten voor tijd schoot Middleton zijn ploeg met een trefzekere tip-in weer op voorsprong, maar vlak voor tijd was het wederom Turner die de ploegen op gelijke hoogte leek te brengen. Die treffer werd echter afgekeurd, waardoor het brons naar Engeland ging.