Macklemore geeft concert in bus

Macklemore en Ryan Lewis zijn verantwoordelijk voor een hele reeks aan hedendaagse hits, waaronder 'Can't Hold Us', 'Thrift Shop' en het homohaat bashende, awards winnende en adembenemende 'Same Love'. Zij gaven recentelijk een verrassingsoptreden in een bus in New York. Dat schrijft TMZ.

De twee brachten na plots de bus bestegen te zijn hun single 'Can't Hold Us' ten gehore. Dinsdag werd een video ervan geüpload op het YouTubekanaal van de Grammy Awards. Dat het meer geregisseerd dan spontaan is (waar kennen we dat toch van?) wordt direct duidelijk aan de hand van het aantal camerastandpunten. De Grammy Awards vinden zondag 26 januari plaats.

Dat de 'spontane' actie (ofwel het Grammy-promofilmpje) desalniettemin aandacht verdient, hebben Macklemore en Ryan Lewis aan zichzelf te danken. Ze geven hun muziek namelijk nog steeds uit in eigen beheer en hebben tegelijkertijd steeds weer wereldhits.

De afgelopen jaren haalden ze meermaals de hoogste positie in de hitlijsten. In 2011 waren de twee zelfs de eerste artiesten in zeventien jaar die in de VS op één kwamen, zonder te zijn gepusht door één van de overgebleven handvol grote platenmaatschappijen.