[NBA] Atlanta verslaat koploper Indiana

Koploper in de Eastern Conference Indiana Pacers heeft woensdag uit met 97-87 verloren van Atlanta Hawks. De basketbalploeg uit Atlanta staat derde op de NBA-ranglijst, maar wist de voorgaande drie wedstrijden in de competitie niet te winnen. In de Western Conference veroverde San Antonio Spurs de eerste plek door thuis Dallas Mavericks met 112-90 de baas te zijn.

Een slechte start van de Pacers zorgde voor een achterstand van zeventien punten na het tweede kwart. Ondanks dat de ploeg uit Indiana in het derde en vierde kwart vaker scoorde dan de Hawks, werd de achterstand niet meer goedgemaakt. Paul George werd topscorer bij de Pacers met 28 punten.

Doordat Oklahoma City Thunder dinsdag verloor, pakte San Antonio Spurs woensdag de leiding in de westelijke ranglijst. De nederlaag betekende het zevende verlies op rij van de Mavericks tegen de Spurs. Tony Parker was met 25 punten het best op dreef bij de Spurs.

Brooklyn Nets behield de ongeslagen status in 2014 en rekende met 102-98 af met Golden State Warriors. Die ploeg zag een eind komen aan de indrukwekkende reeks van tien wedstrijden winst op rij in de Amerikaanse baskelbalcompetitie. De Nets staan achtste in de Eastern Conference, de Warriors zesde in de westelijke variant.