Timmer legt zich neer bij uitspraak in zaak-Nauta

Team Liga zal zich neerleggen bij de uitspraak van de geschillencommissie dat er geen skate-off zal plaatsvinden tussen Yvonne Nauta en Annouk van der Weijden. Dit meldde coach Marianne timmer vanavond.

''Of ik boos ben? Ik ben meer teleurgesteld. Wij hadden graag gewild dat beide schaatssters een faire kans hadden gekregen op kwalificatie voor de Spelen. Iedereen heeft kunnen zien dat Yvonne die niet gekregen heeft." aldus Timmer in een eerste reactie. Liga wilde een skate-off omdat hun rijdster Nauta tijdens het olympische kwalificatietoernooi op de 3.000 meter werd gehinderd door Linda de Vries. uiteindelijk kwam ze 0,03 seconde tekort voor kwalificatie.

De geschillencommissie stelde echter dat de schaatsbond het selectiedocument, waarin staat dat een skate-off alleen mogelijk is als schaatsers ex aequo eindigen, correct heeft toegepast en wees de vordering van Nauta daardoor van de hand. "Dat is natuurlijk teleurstellend voor ons. Ik had graag gewild dat Yvonne en Annouk het in een man-tegen-man-gevecht konden uitvechten", aldus Timmer, ''en dat de beste dan naar Sochi was gegaan. "Maar we gaan niet verder procederen. We nemen ons verlies en gaan op naar het EK allround en de Spelen. Er komen nog mooie wedstrijden aan."