[PD] Sanchez leidt Barcelona naar ruime zege

FC Barcelona is uitstekend aan het nieuwe jaar begonnen. De equipe van coach Gerardo Martino was zondag thuis met 4-0 te sterk voor Elche. Alexis Sanchez was met drie treffers de grote man. De Chileen opende de score na zestien minuten en na de 2-0 van Pedro sloeg hij in de tweede helft nog twee keer toe. Xavi miste kort na rust een strafschop.

Lionel Messi ontbrak nog bij de Catalanen. De Argentijnse sterspeler hervatte pas donderdag de training na een dijbeenblessure. Mogelijk maakt hij volgende week tegen Atletico Madrid zijn rentree. In dat duel staat de koppositie in de Primera Division op het spel. Zowel Barcelona als Atletico heeft 49 punten, alleen het doelsaldo van de Madrilenen is iets minder.

Sevilla versloeg op eigen veld Getafe met 3-0. Vitolo, Ivan Rakitic en Carlos Bacca maakten de doelpunten. Sevilla, dat op 2 november voor het laatst een competitieduel verloor, staat zesde. Getafe is de nummer negen.