[OKT] Benadeelde Nauta: "Gewoon van de baan gereden"

Yvonne Nauta liep vrijdag op bijzonder pijnlijke wijze een olympisch startbewijs voor de 3000 meter in Sochi mis. De Friezin werd tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in haar rit tot tweemaal toe gehinderd door opponente Linda de Vries en kwam uiteindelijk drie honderdsten tekort voor een ticket.

"Ik word hier gewoon van de baan gereden", reageerde een geëmotioneerde Nauta voor de camera van de NOS. "Ik kan hier zelf helemaal niets aan doenAchteraf praten is altijd makkelijk, maar het is duidelijk dat dit verre van ideaal is. Er gaat op dit moment van alles door me heen en heb momenteel niet alles onder controle."

Nauta ondervond in twee verschillende ronden last van De Vries, die in beide gevallen over aanzienlijk minder snelheid beschikte. "Ik moest eerst al inhouden. Vervolgens probeerde ik weer in mijn slag te komen en word ik daarna gewoon van de baan gereden. Dan moet je opnieuw omschakelen en dat kost gewoon enorm veel energie. Uiteindelijk rijd ik nog een goede tijd, maar ik had veel harder gekund."

De Vries bood haar excuses aan, maar veel had Nauta daar niet aan. "Fouten maken is menselijk, maar dit had beter opgelost moeten worden." Nauta richtte meteen haar pijlen op de 5000 meter van maandag. "Dat is meer mijn afstand. Ik ga er alles aan doen om iedereen frontaal naar huis te rijden en te laten zien wat ik werkelijk kan."