Naakte motorrijder rijdt over kerstmarkt

Het is koud, en weinig weggebruikers merken dat zo goed als motorrijders. De snijdende kou komt zelfs dwars door de beschermende kleding heen. Veel van hen zullen hun motor dan ook laten staan. Maar één Duitser maakt het wat bonter: hij reed naakt over een kerstmarkt heen.

De man, die zich identificeert als een lid van de 'BallerBoyz', zette een weddenschap op Facebook: als hij duizend likes zou krijgen, zou hij naakt over een kerstmarkt rijden en een burnout doen. De likes waren snel verzameld en de man besloot zich aan zijn woord te houden.

In een filmpje wordt getoond hoe hij, slechts gekleed in een helm en laarzen, uit een ondergrondse parkeergarage komt en over de kerstmarkt in het Duitse Münster rijdt. Vervolgens stopt hij en laat hij zijn achterband draaien terwijl hij de voorrem inhoudt: een burnout. Grote rookpluimen zijn het gevolg. Dan vertrekt hij weer.

De politie is er niet zo blij mee. "We gaan ervan uit dat het om een overtreding gaat." Helaas voor de politie valt de motorrijder waarschijnlijk niet meer te identificeren. Buiten twee stickers met daarop 'BallerBoyz' waren er geen herkenningstekens te zien. De nummerplaat was verwijderd en de helm maakte de rijder onherkenbaar.

Eén passante vond het evenwel niet zo heel erg. Birgit Weusthoff-Schulze ging juist uit eten, toen ze de man aan zag komen: "Het was helemaal niet onsmakelijk om te zien." Volgens Birgit was het enige nadeel de rook door de burnout. Daardoor zag ze namelijk niets meer.

Een burnout door een coole motor met een naakte man erop. I have the weirdest boner right now.