Pellè: "Immers is goud waard voor Feyenoord"

Hij kreeg veel kritiek te verduren, maar was afgelopen weekend de grote man aan de zijde van Feyenoord: Lex Immers. De Haagse middenvelder voldoet niet aan het profiel van een klassieke nummer 10, maar pikte in dienst van Feyenoord al de nodige doelpunten mee.

Afgelopen zaterdag hielp hij de Rotterdammers met twee treffers aan een 3-0 zege op PEC Zwolle. Graziano Pellè is fan van zijn ploeggenoot. "Als we Lex slim gebruiken, is hij goud waard voor Feyenoord", zo liet de Italiaanse clubtopscorer De Telegraaf optekenen. "Iedere speler moet Lex op een slimme manier zijn werk laten doen."

Dat ook Ronald Koeman het in Immers ziet zitten mag geen geheim heten. Ook toen het Legioen schreeuwde om een andere aanvallende middenvelder, opteerde de ervaren oefenmeester voor het jeugdexponent van ADO Den Haag.

"Aan het eind van het seizoen staat hij straks zomaar op vijftien treffers", voorspelt Koeman. "Als ik dan ook nog zie wat voor arbeid hij verricht voor de ploeg, hoeveel meters hij aflegt en hoeveel druk hij zet op de tegenpartij, is hij voor Feyenoord echt fantastisch."

Volgens Pellè heeft hij veel baat bij de steun van Immers. "Ik heb veel aan hem te danken. Daarom ben ik blij dat hij twee doelpunten maakte", vertelde hij eerder aan het ANP. "Verdedigers letten nu extra op mij, prima als Lex daardoor wat meer ruimte krijgt en kan scoren. Alleen het belang van Feyenoord telt tenslotte."