Trotse Paumen is een beetje van slag

"Ik ben een beetje van slag, ofzo. Ik weet niet zo goed hoe ik me voel", stamelde een dolblije Maartje Paumen na afloop van het knotsgekke duel tegen Argentinië. Haar ploeg versloeg Las Leonas in de halve finale, door de shoot-outs als beste te nemen.

"Volgens mij zat alles in deze halve finale, wat erin moest zitten. Het was superspannend", vervolgt de aanvoerder. "Ik ben enorm trots op mijn team. Hoe we met deze ploeg speelden, die zo jong en onervaren is, tegen een elftal met zoveel ervaring, in een heksenketel en een stadion vol Argentijnen. Het is gewoon super…"

Paumen snoerde al in de tweede minuut de mond van het publiek, door via de eerste corner meteen de score te openen. "Het is heel lekker om in zo'n wedstrijd op voorsprong te komen. Het was een superfijn begin. We hadden vervolgens een iets mindere fase. Maar als je kijkt naar de tweede helft, toen domineerden we ook en creëerden we veel kansen. We hadden de wedstrijd toen al over de streep moeten trekken."

Het lukten de Oranjevrouwen niet om het duel in de reguliere speeltijd te beslissen. Na zeventig minuten stond het 2-2, waardoor het op shoot-outs aankwam. "Ik had er meteen een goed gevoel over. Ik zag dat Argentinië best gefrustreerd het veld afliep en wij wilden ze gewoon meteen pakken. We begonnen ook lekker, Joyce (keeper Sombroek, red.) hield de eerste bal tegen. Voor onze shoot-out-nemers is dat dan fijn, de druk is dan minder groot."

"Dat we nu de wedstrijd op shoot-outs winnen, is na afgelopen zomer (toen Nederland in de halve finale van het EK na shoot-outs verloor van Engeland, red.) ook wel heel fijn. Overigens had ik voorafgaand aan de wedstrijd nog een weddenschap met Max (bondscoach Caldas, red.) afgesloten. Ik voorspelde dat we de wedstrijd zouden winnen op shoot-outs. Dat klopt dus. Wat de prijs is? Ha, dat weet ik nog niet, dat moet ik nog even bedenken."