FOK!filmtip van de dag: The Queen (2006)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

 The Queen

Vandaag gaan we bij de FOK!filmtip van de dag voor de biografische film The Queen, die vanavond om 20.30 uur te zien is op RTL8. Op zich niet verrassend dat de film net nu wordt uitgezonden, aangezien vanaf morgen de spraakmakende film Diana in de Nederlandse bioscopen gaat draaien.

The Queen 1

The Queen, van Stephen Frears, speelt zich af vanaf het moment dat prinses Diana net is verongelukt. Het Britse volk is geschokt en verbijsterd, maar Koningin Elizabeth II kan de reactie van het volk niet bevatten en trekt zich samen met haar familie terug op kasteel Balmoral. Tony Blair, de net gekozen premier, merkt dat de emoties in het volk hoog oplopen en probeert een brug te slaan tussen de koningin en de Britse bevolking.

 The Queen 2

Een indrukwekkende film die vooral wordt gedragen door de ijzersterke rol van Helen Mirren. Op het Internationale Film Festival van Venetië ontving ze dan ook zeer terecht een vijf minuten durend staand applaus. The Queen was de opvolger van Frears' The Deal uit 2003.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!