Golfer Derksen levert in, Luiten rukt op

Golfer Robert-Jan Derksen is zaterdag in de derde ronde van het Turkish Airlines Open het zicht op een topnotering enigszins kwijtgeraakt. De Nederlandse prof ging op de golfbaan van Antalya rond in 69 slagen (3 onder par) en zakte van de negende naar de gedeelde 14e positie.

"Ik heb slecht geslapen vannacht. Wel 20 keer wakker en geen idee hoe het kwam", zei de routinier na zijn ronde op Golf.nl. "Vermoeiend. Hoe langer de dag duurt hoe meer je merkt dat de energie gewoon op is", aldus Derksen, die met een hoge eindklassering in Turkije nog kans maakt op deelname aan het lucratieve eindejaarstoernooi van de Europese Tour in Dubai.

Hij heeft een achterstand van 10 slagen op de fiere koploper Victor Dubuisson. Deze Fransman noteerde 63 slagen (-9) en is 5 slagen los van zijn eerste achtervolger, de Engelsman Ian Poulter. Een kwartet spelers, onder wie de wereldranglijstaanvoerder Tiger Woods, deelt de derde plek op 6 slagen van de leider.

Joost Luiten was zaterdag in zijn element, getuige zijn ronde van 65 slagen met 7 birdies. De Bleiswijker rukte op van de 53e naar de 26e positie in het derde toernooi uit de Final Series van de Europese Tour. Er is in Antalya veel geld te verdienen voor de profs. De winnaar incasseert 850.000 euro.

Derksen levert in, Luiten rukt op
Derksen levert in, Luiten rukt op (Foto: ANP)