Onbegrip bij familie dode na scootercrash

De familie van de overleden Allen Roojer is geschokt. Ze zijn van mening dat de Haagse politie veel te veel risico genomen heeft bij een poging om hun oogappeltje aan te houden.

Vriendjes Randolf en Allen waren zo flink om een stopteken van de politie te negeren. De bromsnorren hadden geconstateerd dat het tweetal zonder helm en kenteken met hoge snelheid door Den Haag scheurden. Daar wilden de dienders wel even een goed gesprek over houden met de twee, maar die hadden daar blijkbaar geen zin in.

Een achtervolging was het gevolg. Vlak voor het ouderlijk huis kwam een tweede politieauto in het spel om de twee de pas af te snijden. Helaas reden de twee met dusdanig hoge snelheid dat een botsing onvermijdelijk was. Allen is later aan zijn verwondingen overleden, Randolf ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.

De familie is furieus.  "Ja, ze zaten fout en hadden moeten stoppen. Maar is dat een reden om tegen een scooter aan te rijden waar twee kinderen op zitten?", briest tante jeaninie tegen  Omroep West. De 22-jarige Allen woonde een tijdje bij tante, voor hij zijn eigen kamer in Den Haag vond. De van de Antillen afkomstige autospuiter had geen verzekering, want 'ik ben nog jong'. Geld is er niet en in plaats van een uitvaart op Curaçao vind er woensdag een crematie plaats in de hofstad. De familie hoopt vervolgens de as via zijn moeder op het Caribische eiland te krijgen.

De nabestaanden roepen vrienden op om woensdag met een scooter in de stoet mee te rijden.

De Rijksrecherche wil voorlopig niets kwijt over de toedracht van het fatale ongeluk. Men wil eerst de bestuurder van de scooter, Randolf, even spreken.