Evacuatie in Mexico om benzinelek

De autoriteiten in het westen van Mexico hebben woensdag vijfduizend mensen geëvacueerd nadat een lek in een benzinepijpleiding was ontstaan. Uit de kapotte pijpleiding spoot een grote hoeveelheid benzine de lucht in, maar de brandstof ontvlamde niet. Het lek is waarschijnlijk veroorzaakt door dieven, aldus de autoriteiten.

Het incident vond plaats in Tlajomulco, in de buurt van Guadalajara. De benzine vatte niet vlam en voor zover bekend zijn er geen gewonden bevallen. De autoriteiten hebben in een straal van een kilometer rond het lek mensen geëvacueerd. Volgens het staatsoliebdrijf Petroleos Mexicanos werd het lek veroorzaakt door dieven die probeerden brandstof af te tappen.

De nooddiensten hebben een barrière van zandzakken opgeworpen om te voorkomen dat de benzine zich kan verspreiden of verder in de bodem kan trekken. In 1992 lekte een grote hoeveelheid gas in het rioool bij Guadalajara, waardoor feitelijk een tien kilometer lange bom ontstond. Het gas vatte vlam en verwoestte duizend huizen. Zeker 210 mensen kwamen om het leven.