[EHL] Kampong troeft Rot-Weiss Köln af en wint poule

Kampong gaat als groepswinnaar door naar de laatste zestien van Europa in de Euro Hockey League(EHL). Zondagmiddag wonnen de domstedelingen met 4-2 van Rot-Weiss Köln, dat vorig seizoen de halve finale van de EHL haalde. De Duitsers leggen beslag op de tweede plaats in poule B.

Kampong had letterlijk en figuurlijk de wind mee in Lille. Terwijl een fikse bries over het terrein ging en reclameborden omwaaiden, kwamen de Utrechters pijlsnel op voorsprong. Quirijn Caspers reageerde namelijk attent op de rebound van een schot van Roderick Weusthof. In het evenwichtige eerste kwart waren de beste kansen voor Kampong, dat na 25 minuten de score verdubbelde. Ditmaal was het Weusthof zelf die toesloeg uit een strafcorner: 2-0.

De opdracht voor Keulen werd steeds lastiger. De Duitse topploeg, ook al zeker van de achtste finale, moest namelijk winnen om Kampong voorbij te stevenen in de poule. Rot-Weiss kreeg ook zeker kansen, maar vond meerdere malen een prima keepende David Harte op de weg naar het doel.

Direct na de lange pauze sloeg Kampong wederom toe. Weusthof zette de stand op 3-0. Kort daarop maakte Robbert Kemperman er zelfs 4-0 van. Leuk voor de middenvelder, aangezien hij van 2010 tot 2012 bij Rot-Weiss speelde.

Bij het effectieve Kampong werd Harte in het laatste kwart afgelost door Bram Ouendag. De jonge goalie zag Köln in de slotfase nog tweemaal toeslaan uit strafcorners, waardoor een 4-2 eindstand op het bord kwam. Aan de eindstand in de poule veranderde dat niets: Kampong gaat als groepswinnaar de koker in, Rot-Weiss sluit af als tweede.