[MotoGP] Uitslag Grand Prix van Australië

Moto GP-coureur Jorge Lorenzo heeft zondag de spanning in de strijd om de wereldtitel teruggebracht. De Spanjaard schreef de Moto GP van Australië op zijn naam, terwijl Marc Marquez werd gediskwalificeerd. Marquez had acht punten meer dan Lorenzo moeten pakken om de wereldtitel te veroveren.

Marquez werd op Phillip Island gediskwalificeerd omdat hij een ronde te laat van motor had gewisseld. Een motorwissel was vanwege de hitte verplicht gesteld.

Uit bezorgdheid over de veiligheid van de banden werd de race ingekort tot negentien ronden. Achter Lorenzo eindigde landgenoot Dani Pedrosa als tweede, gevolgd door de Italiaan Valentino Rossi.

"We hadden geluk. Zonder de fout van Marc denk ik dat hij eerste of tweede zou zijn geworden. Nu is er in de strijd om het kampioenschap veel veranderd", zei Lorenzo. "Voor de race hadden we maximaal drie procent kans en nu is dat gegroeid tot twintig of dertig procent."

Marquez zag zijn voorsprong op Lorenzo verkleind worden tot achttien punten. Er resteren nog twee races. Volgende week staat de Moto GP van Japan op het programma, waarna het seizoen twee weken later wordt afgesloten in Valencia.