Batman: Arkham Origins gaat mobiel

Warner Bros. Interactive Entertainment en DC Entertainment kondigen vandaag aan dat Batman: Arkham Origins voor iPad, iPhone en iPod touch gelijktijdig met de launch van de console game beschikbaar is. De Android versie volgt in december.

De Batman: Arkham Origins mobile game, ontwikkeld door NetherRealm Studios, is een free-to-play brawler. Batman moet door locaties van Gotham City vechten terwijl er een zooi huurmoordenaars achter hem aan zitten. Spelers kunnen tijdens het spel hun personage upgraden door het vrijspelen van verschillende unieke Batsuits en het verdienen van in-game valuta en beloningen. Bovendien krijgen spelers die de consoleversie van de game bezitten en geregistreerd zijn voor een Warner Bros. ID-account toegang tot exclusieve content.

Het team dat de mobiele games van Injustice: Gods Among Us en Batman: Arkham City Lockdown heeft ontwikkeld. "We hebben een geïntegreerd gaming ecosysteem gecreëerd tussen de Batman: Arkham Origins mobile en console games, die door beloningen en ontgrendelbare content een nog toffere ervaring voor spelers biedt", aldus Ed Boon, Creative Director, NetherRealm Studios. "De mobile game gaat hand-in-hand met wat er wordt aangeboden op de andere platforms."

De grote broer, Batman: Arkham Origins, is wereldwijd beschikbaar op 25 oktober voor het PlayStation 3, Xbox 360, Wii U en pc.