Alle reizen naar Nosy Be ontraden na lynchpartij

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alle reizen naar het eiland Nosy Be in Madagaskar nadat daar donderdag twee Europeanen door een woedende menigte werden doodgeslagen en verbrand. Dat meldt het ministerie vrijdag. Nederlanders die momenteel al op het eiland zijn, wordt aangeraden binnen te blijven.

De Europeanen, naar verluidt een Fransman en een Italiaan, werden gelyncht door een woedende menigte na geruchten dat ze betrokken zouden zijn bij orgaanhandel. Ook een lokale bewoner is gedood.

Volgens lokale media ontstond de volkswoede nadat mensen het verminkte lijk van een 8-jarige jongen op een strand hadden gevonden. Mensen belaagden een politiebureau waar een lokale verdachte was opgesloten. Hij zou gezegd hebben dat bij de jongen organen waren verwijderd in opdracht van 'buitenlanders', waarna de meute naar hen op zoek was gegaan.

De twee Europeanen werden door de meute opgejaagd, doodgeslagen en op het strand verbrand. De autoriteiten in Madagaskar hebben de bevolking van het eiland Nosy Be inmiddels tot kalmte gemaand.