Oranje zitvolleybalsters missen EK-finale

Het Nederlandse dames zitvolleybalteam is er helaas niet in geslaagd de finale te bereiken van het EK in Elblag, Polen. Met 0-3 was de regerend Europees kampioen Oekraïne te sterk. 

In de eerste set had Oranje het moeilijk. De lastige service van de Oekraïnse dames Ponomarenko en Brik kon moeilijk gecontroleerd worden door Nederland, hierdoor kwamen de Oranje dames amper aan aanvallen toe. Coach Pim Scherpenzeel had een verrassende variant bedacht door Wendy van der Wal als libero op te stellen, maar Oekräine liet zich niet van de wijs brengen. De Oost-Europese dames wonnen de eerste set in 18-25. 

In de tweede set nam Nederland meteen het voortouw, maar Oekraïne kwam gemakkelijk terug en won de set in 14-25. In de derde set startte Oranje opnieuw voortvarend en liet zich nu niet door de tegenstander verrassen. Coach Viktor Tymoshenko bracht Pryvalykhina voor Churkina maar ook de lange aanvalster kon geen verschil maken. Tot 23-23 ging het gelijk op en was de onzekerheid bij de Oekraïnse dames in toenemende mate waar te nemen. Twee individuele fouten maakten echter een einde aan de illusies van Nederland (23-25). 

Morgen spelen de Oranje dames om het brons tegen de verliezer van de andere halve finale: Rusland - Slovenië.