[Vuelta] Geniez wint zware Pyreneeënrit in Vuelta

Alexandre Geniez heeft de vijftiende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Franse renner van FDJ zegevierde voor eigen publiek door na 224 kilometer als eerste aan te komen in skioord Peyragudes. De Italiaan Vincenzo Nibali hield ook in de tweede Pyreneeënrit stand en blijft leider.

Waar Daniele Ratto zaterdag in de Pyreneeën zijn geluk mocht beproeven, was het deze keer de beurt aan Geniez. De 25-jarige renner hield na vier zware beklimmingen als enige stand van een grote kopgroep. Hij kreeg nog even het gezelschap van André Cardoso, maar in de afdaling van de Port de Balès op Franse bodem ging hij alleen verder.

Terwijl Geniez onbedreigd naar de grootste overwinning in zijn carrière reed, hielden de klassementsrenners elkaar op de slotklim in een ijzeren greep. Aanvallen van Alejandro Valverde en Joaquin Rodriguez werden in de kiem gesmoord. Alleen Nicolas Roche, de nummer zes van het klassement, wist dertien seconden tijdwinst te boeken.

Nibali houdt in het klassement een voorsprong van vijftig seconden op Chris Horner. De achterstand van nummer drie Valverde bedraagt 1.42 minuten. Rodriguez (2.57) en Domenico Pozzovivo (3.43) maken de top vijf compleet.