Oefenlevel en meer in Battlefield 4

Lars Gustavsson van DICE heeft vandaag bekendgemaakt dat Battlefield 4 een 'oefenlevel' zal krijgen waar spelers verschillende voertuigen kunnen uitproberen. Met een beetje geluk zullen er dan minder teamleden in het spel overlijden door crashes met voertuigen.

Naast het oefenlevel is er meer informatie vrijgegeven. Er zullen bijvoorbeeld geen bots in het spel aanwezig zijn. Er zit ook geen 'dinosaur'-mode in, alhoewel de ontwikkelaar het ongelovelijk sexy vond klinken. DICE is aan het kijken en aan het testen of Remote Play met de PS Vita kan werken voor Battlefield 4, alhoewel is het niet het plan om de Commander-mode op de Vita te gebruiken.

In commander-mode is het mogelijk om de spelers op verschillende manieren te ondersteunen met bijvoorbeeld het geven van voertuigen of het afschieten van raketten. Maar mocht je een waardeloze commandant zijn dan kunnen teamleiders uit het spel je er uit schoppen. Commander-mode is ook bruikbaar op de console en pc naast de tablets.

Het concept van Levolution zal terugkomen op elke multiplayermap en zullen geen 'timed' events zijn. Als spelers bepaalde dingen vernietigen dan kan dit invloed hebben op het level. Bekijk hieronder gameplaybeelden van Battlefield 4 met commentaar van Gustavsson en lees hier en hier meer informatie over de features van het spel.