'ME sloeg 11-jarige in elkaar'

Eerlijk is eerlijk: sommige voetbalfans zijn agressieve klootzakken. Niemand zal het erg vinden als zulke hooligans een paar klappen krijgen van de politie. Maar een 'hooligan' van elf jaar oud klop geven en vervolgens zijn vader knock-out slaan, dat zal de meesten toch te ver gaan.

Het overkwam zoon Tom en vader Peter. Vanwege de vakantie mocht Tom eens wat langer opblijven en kon hij mee naar een Europese thuismatch van 'zijn' Feyenoord, die tegen Kuban Krasnodar. Na de wedstrijd lopen vader en zoon naar huis, als ze plots de schrik van hun leven krijgen.

Wanneer ze vanuit de richting Coen Moelijnweg naar het Stadionsviaduct lopen, draaien ze 'bij de trappen' de hoek om. Plots komen ze uit het niets in een charge van de ME terecht. Die zag in de elfjarige een gevaarlijk stuk straattuig, getuige hun reactie.

Als Tom naar zijn vader wil rennen, krijgt een knuppel in z'n maag. Hij komt al snel klem te zitten tussen twee politiepaarden en valt. Peter wil zijn zoon te hulp schieten, maar krijgt zo'n klap van meneer agent dat hij het bewustzijn verliest.

Uiteindelijk heeft Peter tot zaterdag in het ziekenhuis gelegen, met geheugenverlies, kneuzingen, bloedingen en een hersenschudding. Tom heeft buikpijn en pijn bij het plassen dankzij de beuk in zijn buik. Ook is hij nogal getraumatiseerd door het gebeuren.

De vrouw van Peter heeft ondertussen een klacht bij de politie neergelegd, in de hoop dat de schuldigen aangepakt worden en het in de toekomst voorkomen wordt. Maar omdat Peter zich niets herinnert van de avond, hoopt ze via internet getuigen te vinden. Daarom roept de supportersvereniging De Feijenoorder iedereen die iets gezien heeft op om contact op te nemen met de site.