Elke dag schone onderbroek niet nodig

Het beste nieuws van de dag komt vandaag uit België. Volgens een Belgische professor (ja, ze schijnen te bestaan) is het echt niet nodig om elke dag een schone onderbroek aan te trekken. Een beetje stinken is wel mannelijk natuurlijk.

"Onze maatschappij hecht soms te veel belang aan lekkere geurtjes, wassen en schrobben", beweert Geert Claeys, professor Bacteriologie aan de UGent. "Dagelijks schoon ondergoed aantrekken is niet nodig. Niemand wordt daar ziek van."

De uitspraak volgt op de uitkomst van een groot Vlaams onderzoek. Zo vindt maar liefst 94 procent van onze zuiderburen dat ze naar rozen ruiken. Duizend van de drieduizend ondervraagden gaan dan ook dagelijks onder de douche of in bad. En maar liefst 87 procent van hen trekt iedere dag een schone onderbroek aan. Zeven op de tien vervangen dan ook direct hun sokken.

Volgens Claeys is ook dagelijks douchen overdreven. Het is zelfs schadelijk voor onze huid. "Veel baden en douchen of zelfs om de twee dagen je haar wassen kan op termijn meer kwaad dan goed doen. Je lichaam produceert natuurlijke beschermingsstoffen. Door die altijd weg te schrobben, heb je meer kans op problemen zoals uitdroging of beschadiging."

FOK! vraagt zich nu af: trek jij elke dag schoon ondergoed aan? Stem hier!