Dressuurteam wint zilver op EK

De Nederlandse dressuurploeg zijn donderdag bij de Europese kampioenschappen in het Deense Herning tweede geworden. De formatie van bondscoach Wim Ernes kwam net iets tekort om Duitsland van het goud af te houden. De Britse equipe werd derde.

De Nederlandse ploeg bestond uit Edward Gal (Glock's Undercover), Adelinde Cornelissen (Jerich Parzival), Hans Peter Minderhoud (Glock's Romamov) en debutante Daniëlle Heijkoop (Kingsley Siro). Gal leverde op de grand prix de beste prestatie van het Nederlandse kwartet. Hij scoorde 81,763 procent en werd derde van alle deelnemers. De beste proef kwam op naam van Charlotte Dujardin. Zij liet een score van 85,942 noteren en daarmee is de olympisch kampioene nu wereldrecordhouder. 

Tweede werd de Duitse Helen Langehanenberg op Damon Hill. Zij noteerde 84,377 procent. Cornelissen reed ook een sterke proef met Parzival en haar score van 80,851 procent was de vierde van het veld. Minderhoud (71,353) en Heijkoop (70,228) hadden op woensdag al hun proef gereden. Vrijdag komen alle ruiters weeer in actie, dan staat de grand prix special op het programma.