Student in Vietnam vast voor fataal ongeluk

Een student uit het Brabantse Loon op Zand zit vast in Vietnam wegens betrokkenheid bij een fataal ongeluk. De 20-jarige Tim Valk wordt ervan beschuldigd het ongeluk te hebben veroorzaakt en zit sinds begin deze maand in de cel. Volgens zijn familie en vrienden hangt hem een zware straf boven het hoofd, schrijven ze op een speciale Facebook-pagina.

Familie en vrienden van de student zijn een inzamelingsactie begonnen om geld bij elkaar te krijgen voor de vergoeding die de nabestaanden van het slachtoffer eisen ter compensatie van de dood van de man, een 51-jarige Vietnamees. Het smartengeld kan volgens de familie van de Brabander de procesduur verkorten en tot een lagere straf leiden.

Valk reed volgens zijn vrienden op een scooter door een dorp op een eenrichtingsweg toen hij de macht over het stuur verloor door een tegemoetkomende motorrijder die hem schampte. De student kon vervolgens een groepje voetgangers niet ontwijken en schepte een van hen. De man overleed twee dagen later aan zijn verwondingen. De motorrijder die de Brabander raakte ging ervandoor.

Het voorarrest van de Nederlander is inmiddels met twee maanden verlengd en kan oplopen tot zestien maanden.