Easyjet wil supermarktketen openen

Stelios Haji-Ioannou, oprichter van de budgetluchtvaartmaatschappij Easyjet, is van plan om in Groot-Brittannië een keten van goedkope supermarkten te openen. De winkels zijn vooral bedoeld voor mensen die krap bij kas zitten. In het zuiden van Londen moet tegen het einde van het jaar de eerste Easyfoodstore verrijzen.

De Easyfoodstores lijken volgens Haji-Ioannou in niets op andere supermarkten in Groot-Brittannië. Er worden geen verse of ingevroren producten verkocht. De schappen zijn alleen gevuld met allerlei soorten vlees in blik, gedroogde pasta en plastic flessen met saus. Volgens Haji-Ioannou is er behoefte aan een dergelijk winkelconcept nu het land te lijden heeft onder bezuigingsmaatregelen van de Britse regering.

"Mijn interesse in de voedselretail werd gewekt door verhalen in de pers over de voedselbanken waar hulpbehoevenden gebruik van maken", aldus de ondernemer.

Vorige maand maakte een Britse organisatie van voedselbanken bekend dat het aantal mensen dat een beroep doet op deze instellingen is verdrievoudigd. Waren dat er begin van het jaar nog vijftigduizend, in april en juni van dit jaar was dat aantal al opgelopen tot honderdvijftigduizend.