Olympisch kampioene zevenkamp Ennis-Hill mist WK

Zevenkamper Jessica Ennis-Hill moet het WK atletiek van volgende maand aan zich voorbij laten gaan. De 26-jarige Britse kampt met een achillespeesblessure, meldt ze woensdag op haar website. De olympisch kampioene heeft al langer last van de kwetsuur. Dinsdag meldde titelhoudster Tatyana Chernova zich al af.

"Ik moet niet langer bezig zijn met fit worden, maar mij richten op het probleem oplossen", schrijft de in mei getrouwde Ennis-Hill. "Ik baal stevig, want niemand wil het wereldkampioenschap graag missen." De atlete veroverde in 2009 de wereldtitel op de zevenkamp.

Ennis-Hill deed afgelopen weekeinde mee aan de Anniversary Games in Londen, waar ze als vierde eindigde op de 100 meter horden en achtste werd bij het verspringen. "Het gaf mij een duidelijk beeld van waar ik sta. En dat is niet waar ik wil zijn."

Het afhaken van Ennis-Hill en de Russin Chernova, die last heeft van een verrekking in haar knieholte, biedt perspectief voor de Nederlandse vrouwen. Nadine Broersen en Dafne Schippers doen in Moskou mee aan de zevenkamp.