Geen nader onderzoek na aangifte moeder Anass

Het Openbaar Ministerie stelt geen aanvullend onderzoek in naar de dood van de 13-jarige Anass Aouragh. Dat laat een woordvoerder dinsdag weten. De moeder van de jongen, die begin februari dood werd gevonden in een bos in Wassenaar, had aangifte gedaan van moord. Uit eerder onderzoek bleek steeds dat Anass zelfmoord heeft gepleegd.

Justitie stelt dat de aangifte van de moeder is bestudeerd, maar dat er geen aanwijzingen zijn om tot een andere conclusie te komen dan voorheen. Die luidde dat de jongen zelfmoord pleegde door zich aan zijn sjaal op te hangen. Meer wil de zegsvrouw van het OM niet over de zaak zeggen.

De moeder van de jongen, Zohra Merzouk, deed eind vorige maand aangifte omdat ze aanwijzingen had dat Anass door een misdrijf om het leven is gekomen. Volgens haar raadsvrouw zagen twee pathologen op basis van foto's en voorlopige bevindingen van de politie en het Nederlands Forensisch Instituut aanwijzingen voor een misdrijf.

Het OM had kort daarvoor herhaald dat er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf. De jongen werd gepest op school, maar zou niet onder druk zijn gezet om zelfmoord te plegen. Ook zou hij bij zijn zelfdoding niet zijn geholpen.