Vervolg gepland voor World War Z van Brad Pitt

Een vervolg op de zombiefilm World War Z met Brad Pitt in de hoofdrol staat in de startblokken. Dat zegt Rob Moore, vicevoorzitter van filmstudio Paramount, tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De film haalde dit weekend alleen in de Verenigde Staten al ruim 66 miljoen dollar op. Het is daarmee na Avatar de beste opening ooit voor een speelfilm met een origineel scenario. In de rest van de wereld bracht de film 45,8 miljoen dollar op. Daarmee is al een groot deel van het budget van 190 miljoen terugverdiend. De film gaat in Nederland op 4 juli in première.

In World War Z speelt Pitt een medewerker van de Verenigde Naties die een zombiepandemie een halt moet toeroepen. Moore denkt dat de film vooral zo succesvol is door Brad Pitt, die de film ook coproduceerde. Volgens de studiobaas heeft Pitt niet alleen wederom laten zien een voortreffelijk acteur te zijn, die het zombiegenre vanuit een nieuwe invalshoek benaderde. "Brad heeft ook laten zien dat hij een geweldige productiepartner is, die zich voor honderd procent op de film toelegde." Ook zegt Moore dat de film zeer goed scoorde bij het vrouwelijke publiek, nog een verdienste van Pitt.

De uitspraak van Moore komt niet helemaal als een verrassing. Pitt suggereerde tijdens de première in Moskou al dat het boek van Max Brooks, waarop de film is gebaseerd, nog genoeg materiaal bevat voor een volgende film.


Vervolg gepland voor World War Z van Brad Pitt (Foto: Novum)