Eigenaar dodedierenwinkel Rotterdam op vrije voeten

De 30-jarige Rotterdammer die dinsdag werd aangehouden omdat er zo'n 140 dode dieren in zijn dierenwinkel werden gevonden, is weer op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam donderdag besloten, bevestigt een woordvoerder van justitie in Rotterdam. De man blijft wel verdachte in de zaak. Het Openbaar Ministerie gaat tegen de voorlopige vrijlating in beroep.

Agenten vonden de dieren vorige week woensdag, nadat omwonenden hadden geklaagd over de stank die uit de dierenwinkel kwam. De winkel was al een paar maanden niet meer open. Binnen werden onder meer vijf dode dingo's, een aantal egels, slangen, hagedissen, knaagdieren en katachtigen gevonden. Een aantal daarvan waren beschermde diersoorten.

Justitie verdenkt de man van het onthouden van zorg aan de dieren. Ook wordt hij verdacht van bedreiging van een agent en een journalist. Van wanneer die bedreigingen dateren kon de zegsvrouw niet vertellen. Daarnaast wordt de man ervan verdacht tijdens een reptielenbeurs in april zo'n twintig beschermde diersoorten te hebben gestolen. Die dieren werden later eveneens dood teruggevonden.