Icedome zet kort geding tegen KNSB door

De Almeerse schaatsbaan Icedome spant definitief een kort geding aan tegen de KNSB en NOC*NSF. Dat bevestigt een woordvoerder van bouwer BAM, een van de bedrijven achter het project, vrijdag. Icedome vindt dat de sportbonden zich niet aan de regels houden die ze zelf hebben opgesteld en wil dat de rechter zich over de zaak uitspreekt.

Oorspronkelijk zou de beslissing over een nieuwe topsportlocatie louter op sportieve gronden worden genomen. Een vroegtijdig uitgelekt rapport wees Icedome als beste kandidaat aan. Later besloten de bonden de plannen van de Flevolanders, Thialf en hij Zoetermeerse Transportium door te laten rekenen. Volgens Icedome past de bond zo tijdens het spel de regels aan.

Eerder vrijdag meldde de KNSB dat de definitieve beslissing pas op 8 september valt in plaats van een maand eerder. Ook werd op aandringen van Icedome besloten de doorberekening niet door Ernst & Young te laten maken. Dat bedrijf zou ook voor de provincie Friesland werken, een van de belangrijkste investeerders in concurrent Thialf.