FOK!filmtips van de dag: Closer

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Anna, gestalte gegeven door Amy Adams, wacht al vier jaar op een huwelijksaanzoek van haar vriend Jeremy, een rol van Adam Scott. Tijdens schrikkeldag is hij op zakenreis in Ierland. Anna besluit niet alleen Jeremy achterna te reizen, maar hem ook ten huwelijk te vragen. Het is namelijk een Ierse traditie dat vrouwen op deze dag een huwelijksaanzoek bij mannen mogen doen. Anna's plan loopt echter spaak wanneer haar vlucht omgeleid wordt naar Wales vanwege het slechte weer. Met behulp van de plaatselijke kroegbaas Declan, gespeeld door Matthew Goode, probeert Anna alsnog naar Ierland te komen om Jeremy de grote vraag te stellen. Leap Year is te zien om 20.30 uur op NET5.

Het romantische drama Closer is een verfilming van het succesvolle gelijknamige toneelstuk van Patrick Marber. De regie is in handen van veteraan Mike Nichols die met de serie Angels in America in 2003 nog een Emmy in de wacht sleepte. Nichols wist een topcast te strikken voor Closer. De rol van Anna zou eigenlijk gespeeld worden door Cate Blanchett, maar wegens haar zwangerschap vlak voordat het filmen begon, werd zij vervangen door niemand minder dan Julia Roberts. Acteur Clive Owen, die in de film Larry vertolkt, speelde in het theater in Londen de rol van Dan. Hij vond het een enorme uitdaging om zijn hele kijk op het verhaal om te draaien en het opnieuw bekijken. Owen won een Golden Globe, evenals Portman. Te zien om 20.30 uur op RTL8.

Geheim agent Ethan Hunt maakt deel uit van een speciaal spionageteam dat zijn opdrachten krijgt van Jim Phelps. Hun nieuwste missie loopt echter uit op een catastrofe, waarbij vrijwel alle teamleden omkomen. Tijd voor Ethan om erachter te komen wie hen in de val heeft gelokt. Niemand is te vertrouwen. Mission: Impossible is te zien om 20.30 uur op Veronica.

Admiral James T. Kirk is inmiddels een Starfleet Academy-instructeur. Het leven achter een bureau bevalt hem echter maar matig. Dr. McCoy and Mr. Spock overtuigen hem ervan om een simpel klinkende missie aan te nemen, maar met de verschijning van de mysterieuze Khan wordt het erg gevaarlijk. Star Trek: The Wrath of Khan is te zien om 00:00 uur op RTL7.

Vantage Point, Taxi 4, Get Carter en Lady in the Water zijn vanavond ook op de televisie te zien.