Voortbestaan FBK-games blijft onzeker

Het voortbestaan van de Fanny Blankers-Koen Games staat op losse schroeven, ondanks de beslissing van FC Twente om het atletiekstadion in Hengelo niet te kopen. De gemeente Hengelo moet bezuinigen en vraagt zich hardop af of het in de toekomst de portemonnee wil blijven trekken om het internationale atletiekevenement te ondersteunen.

"Los van het besluit van FC Twente is het probleem zeker niet van tafel", zegt wethouder Erik Lievers van Hengelo. "Ik heb de opdracht gekregen om een bezuiniging te realiseren van 280 duizend euro. Daarnaast hebben de FBK-games de afgelopen jaren financiële ondersteuning van de gemeente ontvangen van minimaal honderdduizend euro. Daar is de komende jaren echter geen geld voor gereserveerd."

Hengelo dacht een oplossing te hebben gevonden met de verkoop van het stadion aan FC Twente, dat er de beloften en vrouwen wilde laten voetballen. Dat zou automatisch het einde van de FBK-games hebben betekend. Na een golf van kritiek besloot Twente woensdag om van het plan af te zien.

De gemeente betreurt de beslissing van Twente om zich terug te trekken. "Ik had de discussie over de toekomst van het FBK-stadion, met de optie het om te toveren tot voetbalstadion, graag in de gemeenteraad willen voeren", zegt Lievers. Hij vindt dat er een fundamentele discussie gevoerd moet worden. "Zijn we als gemeente bereid om in tijden van bezuiniging jaarlijks te blijven investeren in het FBK-stadion én de FBK-games."