Schuil en Nummerdor door tot Rio 2016

Beachvolleyballers Richard Schuil en Reinder Nummerdor zullen eind dit jaar toch niet stoppen, zo hebben ze aan NUsport laten weten. In plaats daarvan gaan ze in ieder geval door tot de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Vorig jaar na de medailleloze Spelen van Londen zei de inmiddels 40-jarige Schuil nog dat het na 2013 mooi geweest was. Nu denkt hij er toch anders over. "We willen in ieder geval doorspelen zolang we het volhouden en het nog leuk vinden. We hadden na Londen allebei het gevoel dat we het even rustig aan moesten doen en iets later aan dit seizoen zouden beginnen. Maar eigenlijk ben ik al vrij snel weer gaan trainen. Ik moest ook wel doortrainen, als ik nog iets zou willen. Reinder keert eind deze week terug van vakantie en dan kunnen we er weer vol tegenaan."

Schuil en Nummerdor zullen over twee weken bij de Grand Slam in Scheveningen voor het eerst dit seizoen actie komen. Hoge verwachtingen heeft het door Casper Groenhuijzen nog niet, omdat ze een trainingsachterstand hebben en het wedstrijdritme ontbreekt.