Nationale schaatstempel in Almere

Nederlandse topschaatsers zullen vanaf 2016 zeer waarschijnlijk gaan trainen in Almere. In een uitgebreid rapport waarin alle factoren worden gewogen, komt de  selectiecommissie tot het advies om het "commitment van KNSB en NOC*NSF te gunnen aan Icedôme Almere". Het vertrouwlijke rapport van de KNSB en NOC*NSF is al in handen van de NOS. 

Uit het rapport zou blijken dat Almere de beste plannen heeft om de trainings- en wedstrijdaccommodatie van het Nederlandse topschaatsen te worden. Alle belangrijke nationale en internationale wedstrijden zullen ook in Almere plaats hebben. "Naar voren komt dat goed is bekeken wat topsporters en talenten nodig hebben, in financiele termen is de bieding veruit de meest aantrekkelijke, en de beoordelingscommissie gelooft dat er een centrum kan ontstaan met grote nationale en internationale uitstraling op de schaatssporten", aldus het rapport over de Icedôme in Almere. 

Alle betrokken partijen hebben nog een week de tijd om reageren op de beslissing van de KNSB en NOC*NSF. Op 28 mei volgt dan het definitieve besluit. Thialf wees in hun bod vooral op de historie van de Friese schaatshal. De huidige ijsbaan wordt verder helemaal gemoderniseerd. De derde serieuze optie was Zoetermeer. Deze stad heeft grote plannen voor een innovatief TranSportium waar ook het bedrijfsleven aan meebetaalt.