FOK! wat een weer... Bewolkt en regen

Goedemorgen! Een frontale storing ligt al een paar dagen net ten oosten van ons land en deze vormt de begrenzing tussen de warme en koele lucht. De koele lucht gaat uiteindelijk wel terrein winnen, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Vanuit het zuidoosten trekt deze storing uiteindelijk over ons land heen en zeker in het oosten en noordoosten is er ook kans op onweer.

Daar kan het namelijk nog even 16 graden worden, terwijl het in het westen niet 'warmer' wordt dan 11 graden. Vrijwel iedereen krijgt zijn portie regen wel, maar het meeste lijkt toch wel in de oostelijke landshelft te gaan vallen, met zoals gezegd dus kans op onweer. Alleen vanochtend zou er nog even wat zon zichtbaar kunnen zijn. De wind komt uit een noordelijke richting en is zwak of matig. Toch sluit ik het niet uit dat de wind bij actievere buien even flink uithaalt. Later in de avond neemt ook de reguliere wind wat in kracht toe.

Voor de komende dagen kunnen we vrij kort zijn: Wisselvallig. Er zitten zeker wel aardige momenten tussen, maar de paraplu zullen we elke dag wel even nodig hebben.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Haas1
 Ook een hazenhol is voor KlapMongeaul niet meer veilig.

 Haas op de vlucht
Deze haas ging in de vroege ochtend wel op de vlucht voor Klap.