Will.i.am produceert nieuwe plaat Britney Spears

Will.i.am is als uitvoerend producent betrokken bij het nieuwe album van Britney Spears. "Ze vond de manier waarop we eerder samenwerkten prettig", vertelt de producent en Black Eyed Peas-frontman aan muziekblad Rolling Stone.

Britney en Will.i.am scoorden eind vorig jaar een wereldhit met Scream & Shout. Met die single scoorde Spears voor het eerst in twaalf jaar weer een nummer 1-hit in Nederland. "Ze wilden me graag bij het album betrekken", vertelt Will.i.am over Britneys achtste studioalbum. "Niet om alles te produceren of schrijven, maar als uitvoerend producent van de nummers."

Will.i.am wil dat de plaat Britney als persoon reflecteert in plaats van als artiest. Daarom wilde hij de popprinses beter leren kennen voordat hij met haar de studio indook. "Ik zei: oké, Britney en ik moeten de komende drie maanden vier keer per maand gaan lunchen voordat ik met haar aan de slag ga in de studio. We moeten praten over wat haar enthousiasmeert, ik moet haar spreken over wat haar raakt."

De Black Eyed Peas-frontman ziet zichzelf als schakel tussen Britney en haar fans. "We kunnen toch niet weer een liedje maken over Britney op de dansvloer. We hebben al een aantal nummers daarover gehoord. Willen we niet liever iets horen dat uit haar hart komt?"

Wanneer het nieuwe album van Spears in de winkels moet liggen, laat Will.i.am niet los. Wel zegt hij dat hij en Spears bijna drie maanden aan lunches achter zich hebben en dat de studiosessies 'geweldig' zijn.


Will.i.am produceert nieuwe plaat Britney Spears (Foto: Novum)